Orkester Norden

Hver sommer møtes unge musikere mellom 15 og 25 år for å spille i symfoniorkester.

Orkester Norden ble etablert i 1993, og består av 70 – 100 musikkstudenter fra de nordiske og baltiske landene. Formålet med symfoniorkesteret er å skape en plattform hvor unge musikere kan møtes og skape musikk – under ledelse av profesjonelle komponister og musikere. Utøverne møtes hver sommer til tre intense uker med øvelser og konserter.

Det er stor sjangerbredde i Orkester Norden. Som utøver kan får du utfordret dine musikalske evner med stykker som spenner fra den vestlige, klassiske tradisjonen til improvisasjon, elektronika og pop. Orkesteret kan skilte med gode kritikker internasjonalt, og har turnert både i Europa og Kina. Siden oppstarten i 1993 har flere kjente nordiske dirigenter ledet orkesteret.

JM Norway, i samarbeid med flere søsterorganisasjoner, er en av stifterne av orkesteret. Orkester Norden har for tiden hovedsete i Aalborg i Danmark. Som norsk deltaker er det mulig å søke om reisestipend.

Er du mellom 15 og 25 år, student ved et musikkakademi og synes dette høres interessant ut? Følg med på Orkester Nordens hjemmeside, eller JM Norways Facebookside for nyheter og informasjon om påmelding.

Foto: © Kai Bienert