Stemningen var helt "elektrisk" under Elektrolaben i Fredrikstad

Bildetekst: En ung voksen tår foran pc med musikk apparat som lyser oransje

I mars hadde Loud gleden av å samarbeide med GRL PWR Festival i Fredrikstad. Vi holdt  elektroLOUD-workshops over to helger, sammen med 15 unge og inspirerte deltakere.

  • LOUD arrangerer ulike musikkleirer, kurs og seminarer for jenter, ikke-binære og transpersoner med musikkinteresse. Deltakerne får mulighet til å prøve noe nytt, uttrykke seg og lage egen musik

Bildetekst: En ung voksen sitter med hodetelefoner og ser ut til å redigere musikk

I mars fikk Loud den store gleden av å inngå et samarbeid sammen med GRL PWR Festival i den sjarmerende byen Fredrikstad. Det ble avholdt ElektroLOUD-workshops over to helger. De 15 påmeldte deltakerne fikk muligheten til å uttrykke seg musikalsk og delta i et kreativt miljø. Deltakerne ble oppfordret til å utforske sine musikalske evner og uttrykke sin unike stil. Dette bidro til å skape en virkelig inspirerende og energisk atmosfære.

Workshopene foregikk gikk over to helger i mars.   Gjennom kurset lærte deltakerne å lage egne sanger, kreative rytmer, lage musikk på datamaskinen og i studio.

Deltakerne ble oppfordret til å ta med egen musikk og jobbe med egne ideer.  Den første helgen utforsket de programvaren Ableton Live for å lage musikk, og de lærte om software-instrumenter, akkordprogresjoner, å lage beats  og basslinjer.

løpet av den andre helgen lærte deltakerne mer om lydopptak i og utenfor studio, og om hvordan de kunne transformere en låt til live. Vi håper LOUDs workshop med GRL PWR FSTVL i Fredrikstad ble en berikende opplevelse for alle deltakerne



Vi har snakket med Sara, som er sjefen for GRL PWR Festival i Fredrikstad, og spurte om hun kunne fortelle litt om festivalen:

Prosjektleder for LOUD! Vilde Ilkama Nupen oppsummerer helgene sammen med GRL PWR Festival på denne måten:

- Det var en utrolig fin og lærevillig gjeng som hadde meldt seg på kurset, som modig kastet seg ut i ulike utfordringer og endte opp med å lage superkul (!) musikk med stor sjangerbredde, alt fra drum’n’bass, til pop, techno og UK garage. Veldig gøy og inspirerende å bli kjent med denne gjengen, gleder meg til å følge med på hva de fortsetter å lage av musikk!

- Vilde Ilkama Nupen

-   GRL PWR festivalen startet opp i 2022 da vi var tre kvinnelige bookingansvarlige ved tre lokale klubbscener i Fredrikstad, og jeg (bookingansvarlig ved St.Croix-huset) kom med et forslag om å lage en festival sammen med fokus på kvinner i musikken. Forslaget oppstod på bakgrunn av statistikk som viste hvor få kvinner som hadde stått på byens scener, og hvor få unge kvinner det var i publikumsgruppene. 

Sara forteller også at prosjekter som LOUD var med å inspirere gjengen bak GRL PWR festival.

- Jeg var også veldig inspirert av JM Norway og AKKS sitt arbeid med mangfold og inkludering gjennom LOUD! og andre prosjekter. Etter at jeg selv var med på ElektroLOUD! workshop i Oslo, ble jeg mer bevisst på hvordan man kan arbeide aktivt med noen tiltak for å gjøre noe med skjevfordelingen. 

GRL PWR festival går over to dager i april måned, og består av et konsertprogram med fokus på unge, kvinnelige musikere. I tilknytning til festivalen gjennomføres det også en rekke bransjer, tiltak og samarbeid, blant annet workshops med LOUD!

-   Det var utrolig inspirerende og hyggelig å ha ElektroLOUD på besøk over to helger i mars. De kommer med så mye kompetanse, og er så gode på det de gjør.

De skaper trygghet, noe som er viktig når man skal lære noe nytt eller dele noe man har laget. Det som har vært et stort høydepunkt for meg var å se to jenter som møtte hverandre på workshopen, ble venner, og som nå har booket seg inn på husets studio (som før workshopen kun ble brukt av «gutta») for å lage musikk, og som også deltok under alle arrangement knyttet til festivalen sammen.

følg oss på sosiale medier

LoudJM Norway