Vil du være praktikant i JM Norway?

 

Har du et brennende kulturelt engasjement, og ønsker relevant arbeidserfaring innenfor kommunikasjon, prosjektarbeid og organisasjonsliv? 

Er du en kløpper på sosiale medier, glad i å skrive og organisere? Ønsker du å bli med å skape musikkprosjekter for barn og unge? Da bør du søke en praktikantstilling i JM Norway!

Som praktikant i JM Norway får du muligheten til å jobbe tett på spennende prosjekter og får verdifull arbeidserfaring og kunnskap om kommunikasjonsarbeid, prosjektarbeid og organisasjonsliv. Pernille Stenvik er tidligere praktikant hos oss, og forteller om sine erfaringer:

– Hva slags bakgrunn har du og hvorfor ønsket du å jobbe hos JM Norway?

Jeg har bakgrunn fra Institutt for medier og kommunikasjon ved UiO og skriver nå masteroppgave i medievitenskap. Tidligere har jeg vært praktikant hos Film fra Sør og jobbet med kommunikasjon og film der. Jeg synes JM Norway har mange spennende prosjekter. Kanskje spesielt LOUD! Jentenes bandleir, som jeg var så heldig å jobbe med. Med noe prosjekterfaring fra før, syntes jeg det virket gøy å få jobbe med det over en lengre periode. I tillegg syntes jeg kombinasjonen av kultur, musikk og kommunikasjonsarbeid virket veldig kul.

– Hva slags arbeidsoppgaver har du hatt som praktikant?

Én av tingene jeg satte stor pris på med oppholdet, var at jeg fikk stort ansvar og mange ulike arbeidsoppgaver. Blant annet var jeg med å lage promoteringsplanen til LOUD!, og jobbet med å følge opp den. Jeg hjalp også til med rekruttering av frivillige og deltakere til leiren, laget sponsede innlegg på Facebook og Instagram, og skrev pressemeldinger og saker for nettsiden. Gjennom oppholdet fikk jeg erfaring med nye publiseringsformer på nett, og prøvde meg på innsalg til pressen. I tillegg til kommunikasjonsarbeidet, bidro jeg også med mer praktiske ting, som å booke reiser til og fra leir, og mye mer.

– Hva sitter du igjen med etter å ha vært praktikant hos JM Norway?

Jeg fikk mye erfaring som vil komme godt med når jeg snart skal søke jobber, og er glad for at jeg i såpass stor grad fikk forme mitt eget praksisopphold. Jeg lærte mye gjennom å få så mye ansvar, samtidig som jeg også fikk gode råd når jeg lurte på ting underveis. Jeg har fått et større innblikk i norsk kulturliv og musikk enn før praktikantoppholdet, og har blitt kjent med mange spennende folk fra liknende organisasjoner, for eksempel AKKS. Dessuten sitter jeg på en haug med gode minner og opplevelser fra LOUD!. Leiruken var en utrolig fin avslutning på arbeidsoppholdet.

Arbeidstid:
Circa to arbeidsdager i uken, med mulighet for fleksibilitet. Dette gjør at arbeidet fint lar seg kombinere med studier. Engasjementet har varighet på om lag seks måneder.

Jobben er ulønnet, men vi kan tilby opplæring og kursing, gratis lunsj og et idealistisk og inspirerende arbeidsmiljø i fantastiske lokaler.

Kvalifikasjoner:

  • kunnskap om og engasjement for musikk og kultur
  • god forståelse for pressearbeid og bruk av sosiale medier
  • en skarp penn
  • svært gode fremstillingsevner på norsk og engelsk
  • ryddig og strukturert
  • stor arbeidskapasitet, med evne til å arbeide selvstendig og i team

Det er en fordel om du har kjennskap til publiseringsløsninger (WordPress o.l.) og er interessert i foto og/eller grafisk design.

Tiltredelse:
 Snarest.

Arbeidssted: Sentralen, Kvadraturen. 

Søknadsfrist:
 4. desember 

CV og kort søknad sendes til soknad@jmn.no. Søknaden merkes med «Søknad praktikant».

Eventuelle spørsmål kan rettes til Ane Carmen Roggen: ane@jmn.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *