Vil du være praktikant i JM Norway?

 

Har du et brennende kulturelt engasjement, og ønsker relevant arbeidserfaring innenfor kommunikasjon og organisasjonsliv?

Er du en kløpper på sosiale medier, glad i å skrive og ønsker å jobbe med formidling av musikkprosjekter til barn og unge? Da bør du søke praktikantstilling i JM Norway!

Som praktikant i JM Norways kommunikasjonsavdeling, vil du få muligheten til å jobbe tett på spennende prosjekter og få verdifull arbeidserfaring og kunnskap om kommunikasjonsarbeid og organisasjonsliv. Vilde Ilkama Nupen er tidligere praktikant hos oss, og forteller om sine erfaringer:

Hva slags bakgrunn har du, og hvorfor du ønsket å jobbe hos JM Norway?

– Jeg er for tiden masterstudent ved Institutt for musikkvitenskap (UiO) og jobber ellers frilans som utøvende musiker og pedagog. Jeg søkte på praktikantstillingen i JM Norway fordi det virket som en unik mulighet til å få kunne jobbe med kultur og musikk på en annen måte enn jeg hadde gjort tidligere. JM Norway arbeider med utrolig spennende og viktige prosjekter, som jeg ønsket å kunne involvere meg i.

Hva slags type arbeidsoppgaver har du hatt som praktikant?

Vilde Ilkama Nupen

Vilde Ilkama Nupen var praktikant hos JM Norway i vårhalvåret 2016.

– Som en del av kommunikasjonsteamet har jeg blant annet arbeidet med å fremme JM Norways prosjekter i sosiale medier og i landsdekkende presse, fått skrive nyhetsartikler og intervjuet spennende mennesker for JM Norways hjemmeside, samt jobbet med rekruttering til ulike prosjekter. Jeg har spesielt fått jobbe tett på prosjektet LOUD! – Jentenes bandleir. Gjennom det har jeg fått være med på lederutviklingskurs, kommet med idéer til promoterings- og rekrutteringsstrategier, fått være med på leiren som frivillig, i tillegg til å fotografere og ha ansvaret for sosiale medier-kontoer.  Jeg har også fått reise på utveksling til LOUDs søsterleir i Reykjavik, Stelpur Rokka, hvor jeg også jobbet med kommunikasjon og holdt workshop.

(Praktikantenes arbeidsoppgaver vil variere ut fra hvilke prosjekter som pågår til enhver tid, men dreier seg hovedsakelig om å ta del i JM Norways interne og eksterne kommunikasjonsarbeid.)

Hva sitter du igjen med etter å ha vært praktikant hos JM Norway?

– Jeg har utviklet meg som skribent, blitt flinkere til å formulere bra presseskriv og til og med fått publisert artikler i landsdekkende presse. I tillegg har jeg fått verdifull innsikt i det arbeidet som inngår i å utvikle og gjennomføre store, internasjonale kulturprosjekter. Praktikantoppholdet mitt hos JM Norway har kort og godt gitt utrolig mersmak, og jeg håper å kunne finne tilsvarende inspirerende og utfordrende arbeid etter jeg er ferdig med studiene.

Vil du bli en av våre nye praktikanter?

Arbeidstid:

Circa to arbeidsdager i uken, med mulighet for fleksibilitet. Dette gjør at arbeidet fint lar seg kombinere med studier. Engasjementet har varighet på omlag seks måneder.

Jobben er ulønnet, men vi kan tilby opplæring og kursing, gratis lunsj og et idealistisk og inspirerende arbeidsmiljø i fantastiske lokaler.

 Kvalifikasjoner:

  • kunnskap om og engasjement for musikk og kultur
  • god forståelse for pressearbeid og bruk av sosiale medier
  • en skarp penn
  • svært gode fremstillingsevner på norsk og engelsk
  • stor arbeidskapasitet, med evne til å arbeide selvstendig og i team

Det er også en fordel om du har kjennskap til publiseringsløsninger (WordPress o.l.) og er interessert i foto og/eller grafisk design.

Tiltredelse: Snarest.

Arbeidssted: Sentralen, Kvadraturen.

Søknadsfrist: 15. desember

CV og kort søknad sendes til soknad@jmn.no. Søknaden merkes med «Søknad praktikant».

Eventuelle spørsmål kan rettes til Tine Tyldum: tine@jmn.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *