Internasjonal mingling i Larvik

 

Marked for Musikk i Larvik var i forrige uke vertskap for YAMsession og YAMawards. Det bød på visninger av fantastiske forestillinger for barn og unge, og ikke minst internasjonale møter. 

YAMsession (The Young Audiences Music Session) er en europeisk arena for konsertvisninger, kompetanseutvikling og nettverksbygging, og arrangeres årlig av JMI. Av den grunn ble høstens styremøte i JMI lagt til nettopp Larvik, og våre internasjonale partnere i JM-familien fikk dermed mulighet til å møte vårt norske nettverk.

Under samlingen gikk også YAMawards av stabelen, prisutdelingen for årets beste produksjoner for barn og unge. Vi gratulerer Rikskonsertene/Kulturtanken som gikk av med seieren i hele to kategorier; beste lille ensemble, og kanskje den aller gjeveste, nemlig årets produksjon. Begge prisene gikk til forestillingen A violinist – space – and the audience, med den norske fiolinisten Catharina Chen.

Mot slutten av YAMsession fikk også vår daglige leder Tine Tyldum mulighet til å presentere Boost-konferansen for seminardeltakerne. JM Norway arrangerer JMIs årlige konferanse i juni 2017, under temaet communication and equality in music.

Vi takker for i år, og gleder oss til å se mange av YAM-deltakerne igjen på Boost 19. – 21. juni i Oslo!

Alle bilder: Lars Opstad.

Jessie Westenholz

JMI-president Jessie Westenholz under YAMawards.

Catharina Chen

Catharina Chen i aksjon.

A violinist - space - and the audience stakk av med to priser

God stemning da produksjonen A violinist – space- and the audience stakk av med hele to priser under YAMawards.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *