– Viktig at Norge er representert i et slikt band!

 
 

Som én av nitten musikere, fra fjorten forskjellige land, ble Magnus Aannestad Oseth (26) i år utvalgt til å være en del av storbandet JM Jazz World Orchestra. Men hvordan foregikk årets samling? Og hvilket utbytte sitter Oseth igjen med?

Hvert år samler JMI flere av de fremste unge jazztalentene i verden til workshop med påfølgende turné og opptredener på store jazzfestivaler i de nærliggende landene.

Workshopen ble i år avholdt i Weikersheim i Tyskland under kunstnerisk ledelse av den amerikanske trombonisten Luis Bonilla. Vi har snakket med Aannestad Oseth om hans erfaringer som en del av storbandet.

– Først og fremst er det veldig stas å bli plukket ut til å være med i dette prosjektet. Det er givende å få spille med folk fra hele verden som holder et såpass høyt nivå.

Aannestad Oseth under workshopen i Weikersheim.

Aannestad Oseth har vært med i storbandet flere ganger tidligere, og trekker fram fram hvordan prosjektet bygger relasjoner med andre musikere.

– Deltakelsen er en stor fordel med tanke på framtiden. Gjennom prosjektet får man knyttet flere kontakter i det unge europeiske jazzmiljøet. I år var det også deltakere fra både New Zealand og Sør-Afrika.

Etter én uke med intens workshop og flere daglige økter med innstudering, reiste storbandet på turné i juli.

– Vi spilte på store utendørscener både på Montraux Jazzfestival (Sveits) og Zagreb Classic Festival (Kroatia). I tillegg opptrådte vi flere steder i Kroatia, Brussel, Basel og Kranj. Med lange reisedager i buss, fikk vi virkelig kjenne på turnélivet – både på godt og vondt. Samtidig har det vært spennende å møte nye mennesker med annen bakgrunn enn meg selv. Prosjektet har styrket meg musikalsk, særlig når det gjelder seksjonsspill i storband. Jeg har også fått større faglig forståelse for hvordan en turné foregår, forteller han.

Lange dager med instense forberedelser.

Lange dager med instense forberedelser før turnéen.

For øyeblikket er Aannestad Oseth bosatt i Berlin, hvor han livnærer seg av frilansjobbing. Med mange prosjekter i ermet, er det travle tider framover for den unge trompetisten.

– I oktober skal jeg ha en uke på Portaasen, i hjemkommunen. Der kommer jeg og to andre lokale musikere til å jobbe med å tonesette dikteren Herman Wildenvey. I november skal jeg til Polen og spille på en festival i Torun med musikere både fra Island, Sverige, Tyskland og Polen. På nyåret kommer jeg til å ha et konsertsamarbeid med vokalisten Karin Krog, og i februar står plateinnspilling med Kathrine Windfeld Big Band på programmet.

Ved spørsmål om det å spille med JM Jazz World Orchestra er noe han vil anbefale videre, er han ikke et sekund i tvil.

– Jeg vil definitivt anbefale andre norske musikere å søke. Tror at det er viktig at Norge er representert i et slikt band!

13619978_10204857504118009_7023968491141653043_n

Fornøyd gjeng med storbandmusikere på festival.

Bilder: Jeunesses Musicales Deutschland, Privat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *