Vil du være praktikant i JM Norway?

 

Har du et brennende kulturelt engasjement, og ønsker relevant arbeidserfaring innenfor kommunikasjon og organisasjonsliv?

Er du en kløpper på sosial medier, glad i å skrive og ønsker å jobbe med formidling av musikkprosjekter til barn og unge? Hvis dette høres ut som deg bør du søke praktikantstilling i JM Norway!

Som praktikant i JM Norways kommunikasjonsavdeling vil du få muligheten til å jobbe tett på spennende prosjekter, og få verdifull arbeidserfaring og kunnskap om kommunikasjonsarbeid og organisasjonsliv, i tillegg til et unikt nettverk både i norsk musikkliv og internasjonalt. Vilde Ilkama Nupen har vært praktikant hos oss det siste halve året, og forteller om sine erfaringer:

Hva slags bakgrunn har du, og hvorfor du ønsket å jobbe hos JM Norway?

– Jeg er for tiden masterstudent ved Institutt for musikkvitenskap (UiO) og jobber ellers frilans som utøvende musiker og pedagog. Jeg søkte på praktikantstillingen i JM Norway fordi det virket som en unik mulighet til å få kunne jobbe med kultur og musikk på en annen måte enn jeg hadde gjort tidligere. JM Norway arbeider med utrolig spennende og viktige prosjekter, som jeg ønsket å kunne involvere meg i.

Hva slags type arbeidsoppgaver har du hatt som praktikant?

Vilde Ilkama Nupen

Vilde Ilkama Nupen har vært praktikant hos JM Norway det siste halvåret.

– Som en del av kommunikasjonsteamet har jeg blant annet arbeidet med å fremme JM Norways prosjekter i sosiale medier og i landsdekkende presse, fått skrive nyhetsartikler og intervjuet spennende mennesker for JM Norways hjemmeside, samt jobbet med rekruttering til ulike prosjekter. Jeg har spesielt fått jobbe tett på prosjektet LOUD! – Jentenes bandleir. Gjennom det har jeg fått være med på lederutviklingskurs, kommet med idéer til promoterings- og rekrutteringsstrategier, fått være med på leiren som frivillig, i tillegg til å fotografere og ha ansvaret for sosiale medier-kontoer.  Jeg har også fått reise på utveksling til LOUDs søsterleir i Reykjavik, Stelpur Rokka, hvor jeg også jobbet med kommunikasjon og holdt workshop.

(Praktikantenes arbeidsoppgaver vil variere ut fra hvilke prosjekter som pågår til enhver tid, men dreier seg hovedsakelig om å ta del i JM Norways interne og eksterne kommunikasjonsarbeid.)

Hva sitter du igjen med etter å ha vært praktikant hos JM Norway?

– Jeg har utviklet meg som skribent, blitt flinkere til å formulere bra presseskriv og til og med fått publisert artikler i landsdekkende presse. I tillegg har jeg fått verdifull innsikt i det arbeidet som inngår i å utvikle og gjennomføre store, internasjonale kulturprosjekter. Praktikantoppholdet mitt hos JM Norway har kort og godt gitt utrolig mersmak, og jeg håper å kunne finne tilsvarende inspirerende og utfordrende arbeid etter jeg er ferdig med studiene.

Vil du bli en av våre nye praktikanter?

Arbeidstid:


Circa to arbeidsdager i uken, med mulighet for fleksibilitet. Dette gjør at arbeidet fint lar seg kombinere med studier. Engasjementet har varighet på omlag seks måneder.

Praksisplassen er ulønnet, men innebærer opplæring og kursing, gratis lunsj og yoga, og et idealistisk og inspirerende arbeidsmiljø i fantastiske lokaler.

Kvalifikasjoner:

  • kunnskap om og engasjement for musikk og kultur
  • god forståelse for pressearbeid og bruk av sosiale medier
  • en skarp penn
  • gode fremstillingsevner på norsk og engelsk
  • stor arbeidskapasitet, med evne til å arbeide selvstendig og i team
  • lyst å til å lære mer om alle disse områdene!

Tiltredelse:
 Snarest.

Arbeidssted: Sentralen, Kvadraturen.

Søknadsfrist:
 5. september.

CV og kort søknad sendes til soknad@jmn.no, merkes med «Søknad praktikant».

Eventuelle spørsmål kan rettes til daglig leder Ingunn Sand, ingunn@jmn.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *