Teller dagene til avreise

 
 

Forberedelsene er i full gang for årets MOVE’ere, som allerede på søndag reiser avgårde til Trondheim, Malawi, Mosambik og Brasil.

Ti nye, forventningsfulle MOVE-deltakere er i disse dager samlet til forkurs i Oslo for å bli kjent med hverandre og forberede seg på det spennende året de nå står ovenfor. Forkurset, som går over to uker, dekker alt fra hva en kan forvente seg når en drar på utveksling – både med tanke på helse, sikkerhet og kulturelle forskjeller, til hvordan en skriver et engasjerende blogg-innlegg. En uke har allerede gått og om bare få dager reiser MOVE’rne til det som skal bli deres hjem og arbeidsplass i månedene som kommer.

I samarbeid med Fredskorpset sender JM Norway hvert år unge norske musikere på utveksling til søsterorganisasjonene Music Crossroads Malawi, Music Crossroads Mozambique og Projeto Guri i Brasil. På samme måte tar JM Norway i mot deltakere tilknyttet disse organisasjonene. I sine utvekslingsopphold jobber deltakerne med blant annet musikkundervisning, informasjonsarbeid, planlegging og gjennomføring av festivaler, workshops, konserter og andre aktiviteter. I år er det femte gang prosjektet gjennomføres.

IMG_4581 kopi (1)

Høy konsentrasjon på forkurs. Foto: Karoline Kaarbø Asskildt

Det har vært en innholdsrik og spennende uke med forkurs på Sentralen i Oslo, der JM Norway har sitt kontor. Temaer som helse og sikkerhet, kommunikasjon og informasjonsarbeid, team building, hjelpearbeid, kulturforståelse og musikkglede har fylt dagene i form av samtaler, workshops, jam og foredrag. Representanter fra Leger Uten Grenser og Norsk Folkehjelp har vært innom og snakket om sin praksis, dyktige journalister har holdt workshops i skriving og fotografi, og gamle MOVE-deltakere har lært bort språk og gitt gode tips hva gjelder «street smarts» og forhåndsregler i landene de har erfaring fra. Fungerende daglig leder Tine Tyldum er fornøyd med hvordan uka har gått og har stor tro på deltakerne som nå skal ut i verden:

– Det er en veldig sterk, kunnskapsrik og flott gjeng, med variert bakgrunn. De er alle nysgjerrige, engasjerte og åpne. Vi tror disse utfyller hverandre godt, og er glade for at vi har 50/50 kjønnsbalanse blant deltakerne i år.

Denne gang er det Sandra Skrødal og Ole Sigvart Berget som reiser til São Carlos i Brasil, Bjørn Kvåle Tromsdal og Ingrid Dyrnes Svendsen som reiser til Maputo i Mosambik, og Cathrine Lillemoen Berland, Lars Løseth Takle, Karstein Grønnesby og Ingrid Ytre Arne som reiser til henholdsvis Nkhotakota og Lilongwe, Malawi. Priston Mtonga fra Malawi og Amélia Felizarda André fra Mosambik tilbringer sitt utvekslingsopphold i Norge på Trøndertun Folkehøgskole i Trondheim. Før avreise søndag 28. august deltar MOVE’rne på FK Norway Youth Camp i Sørmarka, sammen med deltakere fra Fredskorpsets andre utvekslingsprosjekter.

Følg deres opplevelser fremover på MOVE-bloggenInstagram og Facebook.

IMG_4599 kopi (1)

Årets MOVE’ere er allerede en sammensveiset gjeng. Foto: Karoline Kaarbø Asskildt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *