Ta Kagunda på Verdens Kuleste Dag!

 
 

Fengslende rytmer og god stemning var stikkord for dagen da Ta Kagunda inntok JM Norways Musikkfabrikk.

Lørdag 27. august var det igjen duket for Verdens Kuleste Dag på Akershus Festning i Oslo. I år deltok JM Norway med en Musikkfabrikk, der en kunne lage sine egne perkusjonsinstrumenter, spille kule rytmer sammen og teste musikkinstrumenter fra hele verden. Initiativet Ta Kagunda, som tidligere MOVE-deltakere Karoline Regine Kaarbø Asskildt og Eduardo Henrique Scaramuzza Tubaldini står bak, viste seg å være svært populært og mangt et fargerikt rytmeinstrument ble til på denne solfylte dagen.

Ta Kagunda betyr «slå det» på språket Chichewa og idéen til prosjektet ble til under Karoline og Eduardos utvekslingsopphold i Nkhotakota, Malawi. Ved å involvere jenter i tromme- og perkusjonssamspill øynet de muligheten for å utfordre kjønnsroller og sterotypier knyttet til musikkutøvelse i Malawi, og samtidig styrke unge jenters selvtillit og forutsetninger for å drive med musikk. Den manglende tilgangen på instrumenter gjorde at Karoline og Eduardo, i samarbeid med lokale krefter, begynte å lage sine egne.

Initiativet skal nå etableres også utenfor Malawi – gjennom MOVE-nettverket i Mosambik, Brasil og Norge. Den nye generasjonen MOVE-deltakere var tilstede på Verdens Kuleste Dag og ledet Musikkfabrikken sammen med Karoline, Eduardo og tidligere MOVE-deltaker Ole Hana. Der hjalp de til i det bønner, ris, brusflasker, plastrør, flaskekorker og mer ble forvandlet til fantastiske perkusjonsinstrumenter. Det ble også tid til rytmejam sammen med små og store. Med avreisedato for utveksling dagen etter, ble Verdens Kuleste Dag en hyggelig avrunding på det to uker lange forkurset for de nye MOVE’rne.

Sjekk ut Ta Kagundas Facebook-side, og følg de nye MOVE-deltakerne videre her.

IMG_2740

IMG_1628 kopi

DSC08523 kopi

DSC08491 kopi

IMG_1642 kopi

DSC08510 kopi

IMG_1644 kopi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *