– Det er en stor fordel nettverksmessig

 
 

JM Jazz World Orchestra samler årlig de dyktigste, unge jazzmusikerne fra hele verden. Magnus Aannestad Oseth er en av dem.

Foto over: Peter C. Theis.

Magnus Aannestad Oseth er definitivt et navn å følge med på. Ikke bare er den unge trompetisten aktuell med egen kvartett på Kongsberg Jazzfestival, i mai ble han også plukket ut til å delta i JM Jazz World Orchestra som ett av 19 unge talenter blant 120 søkere. Det er imidlertid ikke første gang han slipper gjennom dette nåløyet, også i 2014 og 2015 deltok trompetisten i det internasjonale storbandet. Blant årets deltakere er fjorten ulike land og fem kontinenter representert.

– Det er veldig kult å få være med på dette prosjektet for tredje år på rad. Bandet består av utrolige dyktige folk fra hele verden. Jeg tar det som et tegn på at det jeg holder på med ikke er helt bak mål, forklarer Oseth.

Konkurransen om plassene er åpenbart stor og JM Jazz World Orchestra holder et utrolig høyt kunstnerisk og teknisk nivå. Siden det ble dannet i 2012 har storbandet spilt på en rekke av Europas mest anerkjente konsertscener og festivaler. Oseth har mange gode minner fra sine to år som deltaker, henholdsvis i Norge og Kroatia. I år går turen til Weikersheim, Tyskland.

– Det var kult å spille med bandet på hjemmebane på Kongsberg. Jeg kunne ikke annet enn å le da jeg satt meg i bilen til Darbu, ti minutter fra mitt hjemsted, for å spille med et ensemble i verdensklasse, forteller Oseth.

JM Jazz World Orchestra 2014 Foto: Bård Berg

Oseth her fra konsert på Argus Grand Hotell, Kongsberg Jazzfestival 2014 Foto: Bård Berg

 

Av andre høydepunkter nevner han å få spille på North Sea Jazz Festival i Nederland i fjor, der han etterpå fikk overvære konserter med legender som Lee Konitz og Wayne Shorter.

Trompetisten fra Nedre Eiker er utdannet ved Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) i København, og bor for tiden i Berlin. I år vender han tilbake til Kongsberg Jazzfestival med Aannestad Oseth Quartet, der han vil presentere egenkomponert materiale for første gang. Dette er noe han håper å gjøre mer av.

– Drømmen fra starten av var å kunne leve av å spille, noe som har blitt en realitet de siste årene. Jeg har ambisjoner om å presentere mer egenkomponert stoff og å sette sammen flere egne prosjekter. Jeg spiller ofte på andres premisser, være seg stilart eller smak, men satser på å kunne livnære meg mer på egne prosjekter i fremtiden, forklarer Oseth.

I ukene før konserten er 25-åringen på plass i Weikersheim, der det venter workshops og intens øving fram mot en turné til noen av Europas viktigste jazzscener. Den internasjonalt anerkjente trombonisten Luis Bonilla har blitt invitert tilbake for å lede storbandet også i år, etter stor suksess fra fjoråret. For Aannestad Oseth blir dette et gledelig gjensyn.

– Jeg gleder meg til å få jobbe med Luis igjen. Han er en utrolig dyktig fyr, som også bidrar veldig positivt sosialt. I fjor hadde vi flere bussreiser gjennom Europa på opptil 20 timer. Da er det viktig at stemningen er god, forteller Oseth. – I tillegg kommer det flere andre fra tidligere år som jeg kjenner, både fra i fjor og fra når vi var i Norge, så det skal bli hyggelig å se dem igjen.

Tidligere storbandledere har vært Sigi Feigel (Østerrike), Frank Vaganée (Belgia) og Erlend Skomsvoll (Norge). Sistnevnte ledet bandet frem mot to konserter under Kongsberg Jazzfestival i 2014. Oseth har fått muligheten til å samarbeide med Skomsvoll i ettertid gjennom undervisning av Buskerud/Vestfold Ungdomsstorband, dette i regi av Østnorsk Jazzsenter.

– Å være med i JM Jazz World Orchestra er en stor fordel nettverksmessig. En får kontakter rundt om i hele verden, som lønner seg veldig når en etter hvert skal sette opp egne konserter, sier Oseth.

JM Jazz World Orchestra arrangeres i år fra 28.juni til 15.juli.

Sjekk stemningen fra i fjor:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *