Her er årets LOUD!-ledere (Del 2)

 
 

For noen uker siden presenterte vi dere for fire av årets ledere. Bli kjent med resten!

Foto over: Julia Maria Naglestad.

Tidligere kunne vi avsløre at Kaja Gunnufsen, Line Kåsa, Priscila Serrano og Haley Shea er blant årets bandledere. De fortalte at de gleder seg til å få dele av musikkgleden sin med likesinnede jenter fra hele landet. Det gjelder også for denne gjengen!

Thea Glenton Raknes skal være bandleder i år. Hun er musiker, låtskriver og produsent, blant annet kjent fra soloprosjektet Thea & The Wild. Selv om dette blir hennes første sommerleir, har hun god erfaring som bandleder gjennom Bandskolen ved AKKS Oslo og LOUD! i høstferien.
– Jeg gleder meg masse til å tilbringe en uke på leir med musikkinteresserte jenter, det blir kjempegøy!, sier hun.

Thea & The Wild på Øyafestivalen i 2013

Thea & The Wild på Øyafestivalen i 2013

Thea er selvlært og har gjennom ti år i bransjen opparbeidet seg solid erfaring, med hundrevis av konserter og flere albumutgivelser i bagasjen. Thea & The Wilds debutplate fra 2014 fikk strålende kritikker, og ny plate er på vei i 2017.

– Jeg synes LOUD! er et utrolig kult og viktig tiltak, og skulle ønske det fantes da jeg var ung og begynte med musikk!, forteller hun.

LOUD! arrangeres i år for fjerde gang, og går av stabelen de første to ukene av skoleferien. Leiren er lagt til Haugetun folkehøgskole utenfor Fredrikstad.

Marita Moen skal være bandlærer på LOUD!

Marita gleder seg stort til sin første LOUD!-sommer.

Foto: Stig Brøndbo

Lær å spille el.bass av Ida i sommer! Foto: Stig Brøndbo

– Dette blir min første sommer på LOUD, og jeg gleder meg veldig til å få være med å bygge musikkinteresse og musikkglede sammen med deltakerne, og å få høre alle de kule låtene de kommer til å lage, sier Marita Gulbrandsen Moen.

Marita studerer utøvende musikk i Oslo, hvor hun også holder på med ulike musikalske prosjekter og leker seg i sitt lille hjemmestudio. Hun har jobbet som selvstendig næringsdrivende dirigent og musiker i fem år, og stiller også med erfaring fra utdanningsinstitusjonen Complete Vocal Institute i Danmark. Marita mener LOUD! er et viktig tiltak.

– Jeg synes det er dødsviktig å ha en arena hvor jenter kan eksperimentere med lyd, og få selvtillit på at det eneste de trenger for å drive med musikk er å være gira på å prøve, forklarer hun.

Også Ida Norgård skal være med på LOUD! som bandleder i år. Hun fullfører dette semesteret en bachelorgrad i rytmisk musikk ved Musikkonservatoriet i Tromsø, der hun har hatt el-bass som hovedinstrument.

– Vi trenger flere damer i musikkmiljøet, sier hun.

Ida jobber også som frilansmusiker og spiller blant annet i americana-bandet The Northern Lies, som er albumaktuelle med plata White Desert Blues. I sommer skal hun være bandleder på LOUD! for første gang.

– Jeg gleder meg masse til å jobbe på LOUD! for å vise neste generasjons unge damer hvor utrolig givende det er å drive med musikk. Det kommer til å bli ei uke full av inspirasjon og kreativitet, sier hun.

Under årets LOUD! vil deltakerne få mulighet til å prøve seg på alle instrumenter, spille i band, skrive låter, spille inn demo, lage eget bandmerch og mye mer. Kjente band og artister vil stikke innom og holde workshops og konserter, og på kveldene er det aktiviteter, moro og lek. Hver av ukene rundes av med avsluttende konsert og avskjedsfest.

Ida UngInfo1 farge

Ida kan ikke se for seg en sommer uten å jobbe på LOUD!

Ida C.B. Jacobsen har vært med som leder på LOUD! hvert år siden oppstarten, og er i år ansvarlig for å finne på og gjennomføre morsomme aktiviteter med deltakerne på kveldene. Ida har spilt gitar i flere band siden tenårene, og spiller for tiden i et punkeband. Hun har også erfaring som DJ og er glad i popmusikk, r’n’b og funk. Til daglig jobber hun i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) med Frifond-ordningen.

– LOUD! er sommerleiren jeg skulle ønske jeg kunne deltatt på som fjortis. Jeg er glad for å kunne bidra til å lage en fantastisk leir for dagens unge!, sier hun.

Sist ut av årets ledere er Ragnhild Nelvik Bruseth, som er ansvarlig for at alt av det tekniske skal gå som smurt under årets leir. Ragnhild har vært en aktiv musiker i mange år, og spiller blant annet trommer i pop-punkbandet Intetskjønn. Hen har lydteknisk utdannelse fra NISS og jobber som lydtekniker, både med livelyd så vel som opptak og musikkproduksjon.

Har du lyst til å henge med disse kule lederne i sommer?

Det er fortsatt mulig å melde seg på! Finn ut mer her.

 

Ragnhild bak miksepulten på fjorårets LOUD! Foto: Sofie Søndervik Sæther

Ragnhild bak miksepulten under fjorårets sommerleir. Foto: Sofie Søndervik Sæther

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *