Orkester Norden 2016 er åpent for påmelding

 
 

Er du mellom 15 og 25 år, musikkstudent, og har lyst på en opplevelse for livet?

Hver sommer samles unge talentfulle musikere mellom 15 og 25 år for å spille i symfoniorkester. JM Norway, i samarbeid med flere søsterorganisasjoner, er en av stifterne av orkesteret. Musikkens hus i Aalborg er vertskap for årets sommerkurs og klare til å ta i mot mellom 70 og 100 unge musikkstudenter.

Også i år vil ungdom fra Norden og Baltikum få muligheten til å samles for å spille fantastisk musikk i store konsertsaler, ledet av internasjonalt anerkjente dirigenter og solister. Konsertprogrammet for 2016 er variert og består av stykker av Hans Abrahamsen, Edvard Grieg, Johannes Brahms, Jean Sibelius og Hugo Alfven.

Fra fjorårets øvelser. Foto: Orkester Norden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årets dirigent, Lawrence Foster, ble utnevnt som dirigent for San Francisco Ballet i en alder av 18 år, og gikk videre som assisterende dirigent ved Los Angeles Philharmonic under Zubin Mehta. Siden 2012 har han vært kunstnerisk leder for l’Opéra de Marseille og Orchestre philharmonique de Marseille. Under sommerkurset vil Foster assisteres av Bruno Campo.

Pianisten Vikingur Ólafsson er årets solist, og har blant annet blitt beskrevet som ”Iceland’s rising star of a pianist” i The Sunday Times, og ”born to play piano” i The New York Sun. Han har vunnet de viktigste prisene i sitt hjemland, inkludert fire priser for Musician of the Year på Icelandic Music Awards og The Icelandic Optimism Prize.

Som deltaker på sommerkurset får du muligheten til å utvikle deg som musiker, bygge nettverk på tvers av landegrenser, danne nye vennskap, samt lære mer om nordisk og baltisk musikk og kultur. Sommerkursets to første uker består av øvelser, deretter blir det konsertturné i Danmark, Sverige og Finland den påfølgende uken.

Foto fra fjorårets turné. Foto: Orkester Norden.

Fra fjorårets turné. Foto: Orkester Norden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orkester Norden er gratis og hotellopphold og måltider dekkes også under kurset. Reisen til Aalborg og reisen hjem fra Helsinki må du imidlertid dekke selv. Som norsk deltaker er det mulig å søke om reisestipend via JM Norway.

Vil du spille i symfoniorkester i sommer? Les mer og søk om å få delta her.

Fristen for påmelding går ut søndag 8. mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *