Her er årets LOUD!-ledere

 

Vi har fått med oss utrolig dyktige bandledere i år, og er glade for å kunne presentere de fire første!

Foto over: Andrew Amorim.

LOUD! – Jentenes bandleir byr i år på et stjernelag av ledere som alle gleder seg til å spille musikk og ha det gøy sammen med musikkinteresserte jenter fra hele landet.

– Jeg gleder meg veldig mye til å være med på LOUD! fordi det er få ting som er morsommere enn å spille musikk sammen med andre, sier artist og låtskriver Kaja Gunnufsen.

Kaja har allerede vært innom LOUD! i 2014, da for å holde låtskriverworkshop og minikonsert for begeistrede deltakere. I år er hun med som bandleder og det gleder hun seg til.

“Holder det ekte med mitt Kaja G-låtskriverkurs på @loudbandcamp” skrev Kaja på instagram i 2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Her får vi mulighet til å prøve masse nytt, og det spiller ingen rolle om man har mye eller lite erfaring fra før av. Det viktigste er at vi skal ha det gøy, og lage og spille musikk sammen. Dette kommer til å bli rått!, fortsetter hun.

Kaja Gunnufsen gav ut debutalbummet “Faen Kaja” i 2014 til fantastiske tilbakemeldinger, og jobber for tiden med et nytt album som kommer i løpet av 2016. Kaja har særlig gjort seg bemerket med sine tekster. Hun håper de kan hjelpe jenter med å gi litt faen.

– Med tekstene mine ønsker jeg å formidle et usminka og ærlig bilde av hvordan det er å være ung jente i dag. Og så håper jeg at musikken min kan bidra til at andre jenter tør å drite i alle forventninger de blir møtt med og heller føler seg fri til å være den de er, forteller hun.

LOUD! arrangeres i år for fjerde gang og går av stabelen de første to ukene i sommerferien, på Haugetun folkehøgskole utenfor Fredrikstad. Leiren er for musikkinteresserte jenter mellom 11 og 17 år og er åpen for de med tidligere spilleerfaring, men også for dem som aldri har drevet med musikk før.

Line Kåsa gleder seg til å være bandleder på LOUD! i sommer.

Line Kåsa er også blant lederne i år. Hun studerer musikkterapi på Norges Musikkhøgskole i Oslo, og er for tiden aktiv som låtskriver, pianist og sanger i soloprosjekt under eget navn, og i elektronikabandet Swanlike.

– Dette er et fantastisk tilbud som jeg ikke hadde nølt med å melde meg på dersom jeg hadde samme mulighet da jeg var yngre – heldigvis får jeg være med på moroa nå, sier hun.

Line har spilt i band helt siden ungdomsskolen og det var med på å åpne øynene hennes for instrumenter som gitar, trommer og bass. Hun endte med å gå til innkjøp av gitar og trommesett for konfirmasjonspengene.

– Jeg gleder meg veldig til å være med som leder på LOUD! Jeg digger at jenter får muligheten til å samles en uke i sommerferien for å jobbe kreativt på øvingsrommet, prøve seg på nye instrumenter, skrive låter og bli kjent med andre musikkentusiaster, forteller hun.

Priscila Serrano har vært en del av LOUD! siden oppstarten.

Priscila Serrano har vært en del av LOUD! siden oppstarten.

Under årets LOUD! vil deltakerne få mulighet til å prøve seg på alle instrumenter, spille i band, skrive låter, spille inn demo, lage eget band-merch og mye mer. Kjente band og artister stikker innom og holder workshops og konserter. På kveldene er det aktiviteter, moro og lek. Hver av ukene rundes av med konsert og avskjedsfest.

– Det blir bare bedre og bedre for hvert år, forteller Priscila Serrano. Hun er musiker og artist, opprinnelig fra Mexico, og har vært en del av LOUD! siden oppstarten i 2013. Priscila har i femten år spilt i en rekke band i mange forskjellige sjangere, i Mexico, Tyskland, Usa og Norge. I stavanger har hun et solo-prosjekt som singer/songwriter og hun spiller også trommer i et hardcore-punkband. Utover dette reiser hun til New York for å growle og spille lead guitar i death-metalbandet Castrator. Priscila gleder seg stort til enda en runde med sommerleir.

– LOUD! har vært en av de morsomste musikalske opplevelsen jeg noensinne har hatt, og jeg gleder meg så til å treffe de nye LOUD’erne. Det kommer til å bli kjempespennende!, sier hun.

Haley Shea skal være frivilligkoordinator under årets LOUD! Foto: Christine Arctander

Haley Shea skal være frivilligkoordinator under årets LOUD! Foto: Christine Arctander

Et annet kjent LOUD!-fjes, og kjent fjes generelt, er Haley Shea – vokalist i punkbandet Sløtface. Hun er med som frivilligkoordinator for leiren for andre gang i år, og omtaler LOUD! som et av årets høydepunkter.

– Jeg regner LOUD! som det viktigste jeg gjør i løpet av et år, fordi det er utrolig viktig å gi jenter et trygt sted der de kan utforske sine musikalske interesser, få gode venner og være seg selv, sier hun.

Til daglig studerer Haley molekylærbiologi ved Universitetet i Bergen, og er også en svært aktiv musikkutøver med nevnte Sløtface som kom til Urørt-finalen i 2015. Hun har selv spilt i kjellerband siden hun var elleve år, og er ekstremt opptatt av all musikk som hun omtaler som “smart, rask og gøy å danse til”. Haley skal være tilstede under begge LOUD!-ukene: 25. juni til første juli og tredje juli til niende juli.

– Jeg gleder meg til å møte alle deltakerne på LOUD!, jamme i solen og rocke løs på alle konsertene vi har!, sier hun.

Har du lyst til å henge med disse kule lederne i sommer?

Det er fortsatt mulig å melde seg på! Finn ut mer her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *