Takk for i år!

 
 

Året nærmer seg slutten, og det ser vi som en ypperlig anledning til å oppsummere noe av det vi har jobbet med i 2015. Kall det gjerne et skrytebrev, vi er i alle fall stolte av alle prosjekter og deltakere vi har jobbet med i år!

Dette året har nemlig JM Norway gjennomført en rekke egne prosjekter, i tillegg til å være tilstede på flere ulike arrangementer. Listen er lang, og nedenfor følger det derfor et knippe utvalgte høydepunkter. Dersom du vil vite mer om hva vi har holdt på med i år kan du lese på våre hjemmesider og se bilder på Facebook. Husk også at JM Norway har en egen Youtubekanal.

Musikkverksted for unge asylsøkere

Musikkverksted for unge asylsøkere

Trommesamling på Musikkverksted for unge asylsøkere

I år arrangerte vi Musikkverksted for unge asylsøkere både i mars og i november. I mars var vi på Hemsedal asylmottak og i november på Gol kulturskole. Vi var glade for å kunne tilby de unge asylsøkerne en dag full av sang, dans og trommer. Allerede i januar kan en ny gruppe barn og unge glede seg til musikalske opplevelser. Her kan du lese om musikkterapeut Sofie Mortvedts erfaringer med MUA.

LOUD! Jentenes bandleir

_DSC8440 kopi

I aksjon under årets LOUD!

Norges største og årlige bandleir for jenter gikk av stabelen på Haugetun folkehøgskole utenfor Fredrikstad i månedsskiftet juni – juli. Høy gitarføring og godt humør var betegnende for leiren som i år bestod av 52 jenter i alderen 11-17 år. Artister som besøkte leiren var blant andre Razika, Farao, Siri Nilsen og Fay Wildhagen. De arrangerte kurs i låtskriving og scenekunst, og avholdt også små intimkonserter. Leiren arrangeres i samarbeid med AKKS.

Ethno

Ethno Norway

Folkemusikk fra hele verden på Ethno camp.

I starten av august var det Ethno som stod på vår kalender. Verdens nordligste folkemusikkleir ble avholdt på den idylliske øya Rørstad utenfor Bodø. Her var 20 folkemusikere fra 10 ulike land samlet i én uke for å lære om hverandres folkemusikk.

Parkert piano

August stod fremfor alt i pianoets tegn. Årets nysatsing fra JM Norway var nemlig prosjektet Parkert piano, hvor pianoer og flygler parkeres i offentlige rom. 26. august ble første flygel plassert på Østbanehallen i Oslo, med en storslått åpning av politikere og stjernemusikere. Flygelet har allerede blitt flittig brukt av både festivaler, operaforeninger, forbipasserende og unge artister. Sjekk for eksempel ut emneknaggen vi har etablert på sosiale medier; #parkertpiano. I 2016 skal inntil 15 nye pianoer finne nye hjem, og vi gleder oss stort over alle søknadene vi har fått. Her kan du se hvordan Erlend Skomsvoll valgte ut flyglet som skulle stå i Østbanehallen:

 

MOVE

MOVE-deltakerne 2015

MOVE-deltakerne 2015/2016 før avreise i august.

I mai kom våre ti MOVE-deltakere hjem fra Malawi, Mosambik og Melhus. De hadde hatt et fantasisk opphold utenlands, som man kan se av den egenlagde musikkvideoen nedenfor. Mot slutten av august sendte vi av gårde en ny delegasjon deltakere. For første gang har vi nå også utveksling til Brasil, gjennom samarbeid med organisasjonen Projeto Guri. Husk at du kan følge deltakernes hverdag på MOVE-bloggen.

 

 

Staben i JM Norway takker for i år, og vi gleder oss stort til neste års prosjekter. 

God jul og godt nyttår!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *