Ethno Norge: Folkemusikere fra hele verden til Voss

 
 

Onsdag i forrige uke startet endelig Ethno Norge – en internasjonal folkemusikkleir hvor musikere mellom 15-30 år fra hele verden er samlet på Voss for å dele sin lokale tradisjonsmusikk med hverandre. Som en del av Jeunesses Musicales internasjonale musikkprogram er Ethno et prosjekt som har vært arrangert årlig og funnet sted i mange ulike land tidligere. I år er første gang vi har fått Ethno til Norge.

 

Leiren er ment å være en arena for utveksling av musikk på tvers av lande- og sjangergrenser, og i den norske utgaven av Ethno er mange ulike land representerte. På deltakerlisten finner vi musikere fra både Iran, Sverige, Brasil, Uganda, Portugal, Italia, Storbritannia, Benin, Irland, Danmark og Norge.

 

Deltakerne har jobbet med workshops, jamsessions, seminarer og konserter under veiledning fra tre flinke kunstneriske ledere, Erik Rydvall (Nøkkelharpe), Petter Berndalen (perkusjon) og Johanne Juhola (Trekkspill).

 

Denne uka spiller deltakerne tre offentlige gratiskonserter: Mandag kveld på Ole Bull Akdemiet m/Camilla Granlien Trio, Tirsdag på Biks i Bergen, og onsdag er de tilbake på Ole Bull Akademiet.

 

15204_360594544094476_8442400143236193740_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *