Musikk for unge på asylmottak

 
 

I samarbeid med tre musikere – Sofie Mortvedt, Marianne Ommedal og Gisle Fuhr – arrangerer JM Norway nok en gang musikkverksted for unge asylsøkere.

 

De tre instruktørene skal jobbe med barn og unge på tre ulike mottak – i Ål, Hemsedal og Nesbyen. Hovedarenaen vil være Gol Kulturskole, som stiller med lokaler. Her vil det holdes musikk-sessions hver dag hvor de unge skal møtes på tvers av mottakene, prøve ut ulike instrumenter, jobbe i band og trommegrupper, og bli kjent med hverandre.

 

Underveis vil det også arrangeres åpen scene-kvelder ved de ulike mottakene, og til slutt vil det avholdes en avslutningskonsert på Gol Kulturskule.

 

JM Norway har siden 2012 arrangert musikkverksteder på ulike asylmottak i landet. Formålet er å gi et tilbud til barn og unge som ellers ikke har like god tilgang på musikk og kultur, og skape lyspunkt i en ellers vanskelig hverdag. Instruktørene gleder seg veldig til å sette i gang med sommerens verksted, og spre musikkglede og inspirasjon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *