Verdens ungdomsstorband på Kongsberg

 
 

De siste dagene har musikerne i JM Jazz World Orchestra vært samlet på Buskerud folkehøgskole og jobbet med jazzmusiker og arrangør Erlend Skomsvoll fram mot Kongsberg jazzfestival. Årets utgave av orkesteret består av 17 unge og lovende musikere fra hele verden, og hele 13 land og fire kontinenter er representert.

 

jmjazz2_MG_7047 2

I går fikk de vist hva de er gode for, dette til svært god respons fra publikum. Til dette samarbeidet har Skomsvoll tatt med seg låter blant annet fra sitt spellemannsprisvinnende ”Come shine” og fra samarbeid han har gjort med Chick Corea. Dette var noe av materialet som ble presentert i ny drakt i går kveld.

 

JM Jazz World Orchestra er et prosjekt hvor unge lovende musikere fra hele verden samles i et storband, og hvert år får nye musikere muligheten til å delta. Tidligere har prosjektet vært realisert i Kroatia og Belgia, og i år var det Norge og JM Norway som hadde æren av å ta det i mot, med Kongsberg Jazzfestival som arena.

Over 100 søknader fra alle verdens hjørner kom inn, og en internasjonal jury med Skomsvoll i spissen plukket ut de 17 deltakerne, som utgjør årets utgave.

 

JM Jazz World Orchestra spiller nok en konsert under festivalen førstkommende lørdag klokka 1200.

JM Jazz World Orchestra 2014 - 14 kopi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *