Klare for vinterland

 
 

I januar kommer seks unge malawiske musikere  til Norge for å utveksle kunnskap, erfaring og kultur med norske musikere og musikkorganisatorer. Tre av dem skal til Troms for å jobbe i UKM Arctic, og tre av dem skal jobbe med kultur i Trondheim kommune. Bli litt bedre kjent med dem allerede nå!

 

Gracious er som 19-åring den yngste av deltakerne. Han spiller i musikksenterets eget husband Music Crossroads Band, og er også aktiv ellers på senteret, enten han spiller piano eller fikser en bil. Gracious gleder seg til å se og høre hvordan nordmenn spiller musikk.

 

Clement er 24 år og spiller trommer, piano og gitar, i tillegg til at han synger. Han vil til Norge for å lære mer, og gleder seg til å oppleve norsk hverdagsliv. Men han er litt nervøs for klimaet, og gleder seg ikke til ullundertøy!

 

Christine, eller Kiri som hun blir kalt, er 24 år og har sang som hovedinstrument, men vil gjerne bruke utvekslingen til å lære andre instrumenter. Kiri gleder seg til å vise fram malawisk kultur og tradisjon i Norge!

 

Rose er også 24 år og spiller piano og synger. Hun har sunget mye i kor, og håper å kunne prøve seg i et kor i Norge. På Music Crossroads-senteret behøver ingen å være i tvil om hva Rose skal neste år – hun har nemlig allerede lært seg noen norske setninger som alle får høre!

 

Phalyce er 21 år og spiller bass, synger og har begynt å lære seg trommer. Hun spiller i husets Daughters Band, sammen blant annet Prisca som var i Norge i fjor. Phalyce vil til norge for å lære mer om musikk, og vil bruke kunnskapen til å motivere andre jenter til å bli mer selvstendige i musikalske settinger.

 

Chisomo er 23 år og spiller det meste – blant annet piano, gitar, trommer bass og vokal. Han er allerede en populær og travel pianist i Malawis storbyer. Chisomo ble interessert i Norge ifjor, da han traff og spilte sammen fjorårets norske deltaker Henrik. Han synes det er interessant å se hvordan landegrenser viskes bort når unge fra forskjellige kulturer kommer sammen for å spille og utveksle musikalske ideer.

 

Vi gleder oss til å ta imot gjengen. Når de seks kommer til Norge kan du følge deres erfaringer i MOVE-bloggen!

 

sofie
sofie

Sofie er prosjektleder i JM Norway.

Comments are closed.