Vellykket Imaginefestival

 
 

Musikere og unge arrangører i alderen 13-22 delte fire intense dager fylt med konserter, workshoper og nye vennskap da Imaginefestivalen tok turen til Norge i sommer. Festivalen, som tidligere er blitt arrangert i blant annet Romania og Belgia samler noen av Europa og Afrikas mest lovende unge musikere innenfor alle sjangre, og avsluttes med en finalekonsert der vinneren blant annet får mulighet til å spille inn en plate.

 

Bandene som deltok i den internasjonale Imaginekonkurransen var:

Resirkulert fra Norge

Daniel Eliasson fra Sverige

Les 100 Faussess Notes fra Frankrike

The Cro Trio fra Kroatia

Wilder fra Romania

Pleasure Project fra Slovenia

Triopated fra Belgia

Movers band fra Malawi

Were fra Zimbabwe

 

De ulike bandene spilte alt fra jazz og fushion til poprock, metalcore og afrotribe. Det var med andre ord et stort spekter og en herlig blanding for alle som var tilstede. Årets festivalvinner ble WERE fra Zimbabwe. Denne gruppen vil nå legge ut på turné i en rekke av JMI sine medlemsland. Gruppen vant også studiotid til en verdi av 10 000 Euro.

I tillegg til konserter ble det holdt workshops og kurs både for musikere og unge arrangører. Blant annet fikk hvert av bandene mulighet til å spille inn en demolåt i et profesjonelt studio. Det ble også arrangert trommeklinikk med verdensmesteren i trommer Baard Kolstad, DIY-kurs med Bandet Lucky Malice, PR-kurs med Espen Mentzoni og konsertfoto-workshop med fotograf Kenneth Sporsheim.

Musikk og Ungdom vil gjerne takke alle samarbeidspartere, støttespillere og deltakere for at dere bidro til å skape en fantastisk festival!

Besøk vår flickr-side for å se bilder fra Imagine 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *