«If God Says Yes Who Can Deny Him – Shop»

 

Det er vanskelig ikke å elske folks kreativitet i Malawi når det kommer til å navngi egne butikker.

Gud eller Jesus spiller ofte en meget sentral rolle i valg av bedriftnavn i Lilongwe, hvor vi nå holder til. På en fem minutters gåtur har man allerede rukket å gå forbi «In Gods Hands Hairsaloon and cosmetics», «God is Wonderful minishop», «Jesus is Coming Soon», og «No Jesus no Life». For ikke å nevne «Hosanna Take Away Shop», eller min favoritt «If God Says Yes Who Can Deny Him – Shop».

Likevel dukker det også opp navn som «Prince of Wisdom Hardware», «Everything Goes Shopping», eller ganske enkelt «What Ever Restaurant and Shopping».

Det går igjen at uansett hva du selger i butikken din, så kan du som regel også legge til «…and phone charging». En annen ting å legge merke til er at man ikke er redd for å kalle sin 5 kvadratmeter minishop for «Plaza Shopping». En av mange små ting som forfrisker hverdagen for en utlending i Lilongwe!

Ingvild
Ingvild

Ingvild Homme er den mest modne i gruppa. Med sine 25 års livserfaring tar hun naturlig rollen som den ansvarlige mammaen enhver gruppe trenger. Hun er den som holder deg i hånden når man tar vaksiner eller trøster deg og sier at det er helt normalt med litt hjemlengsel. Ingvild kan også synge deg i søvn med sin vakre alt-røst.

Til vanlig finner du Ingvild i full prat med forskjellige folk. Hun er generelt sett interessert, både i folk rundt seg og i tilegne seg ulike synspunkter og kunnskap. Derfor er det heller ikke sjeldent å se Ingvild i en dyp samtale hvor hennes gode og reflekterte tanker om både musikk og verdens gang kommer fram. Om det derimot er noe Ingvild er sterkt uenig i hører man et rungende “Hell NO” med skikkelig attitude. Ingvild er den av også som er kronisk sent ute, men det tilgir vi henne nettopp fordi hun er så sabla morsom og real.

Helt siden hun så et program på barne-tv fra Afrika har hun hatt lyst til å se kontinentet med egne øyne.  Tv programmet er ikke det eneste som fikk henne til å bli med på prosjektet. Lysten på å utvide musikalske horisonter, møte en ny kultur og nye mennesker er den største grunnen til at hun har blitt med på eventyret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *