Norsk folkemusikk i Malawi

 
 

Sammen skal de arrangere workshop og konserter med lokale musikere i hovedstaden Lilongwe. Gjenom utvekslingen ønsker Svermere og Music Crossroads å få muligheten til å lære av hverandre, styrke kunnskapen om hverandres musikk og skape større forståelse for hverandres kultur.

 

Omlag 20 malawiere vil ta del i workshopen, som vektlegger tradisjonsmusikk, ensemblespill og arrangeringsteknikker. Deretter skal samspillprosjektet presenteres gjennom flere konserter i nærmiljøet. Lederen for Music Crossroads i Malawi, Mathews Mfune, forteller at deltagerne gleder seg stort til besøket, og slår fast at malawiere flest sjelden eksponeres for norsk musikk.

 

Med slagordet Youth Empowerment Through Music jobber Music Crossroads for å gi et tilbud til unge musikere i de fem landene Malawi, Tanzania, Mosambik, Zimbabwe og Tanzania. De har nådd ut til over 5000 musikere gjennom musikkopplæring, årlige festivaler og holdningsskapende arbeid. Denne høsten starter Musikk og Ungdom og Fredskorpset et utvekslingsprosjekt med Music Crossroads. To unge musikere skal reise fra Malawi til Norge, og Musikk og Ungdom sender to musikere til Malawi, som skal bidra til å videreutvikle Music Crossroads.

 

Svermere ble startet i Trondheim og består av Aslak Brimi (fele), Svein Tore Werstad (sax), Torbjørn Netland (gitar), Eirik Mathias Husum (bass) og Eirik Hoff Walmsness (trommer). Gruppa tar utgangspunkt i norsk og svensk folkemusikk og henter inspirasjon fra jazz, rock og world music. Debutplata «Sylfest Mork» ble utgitt i 2010 og de jobber med ny utgivelse i 2013. Les mer på www.svermere.no

sofie
sofie

Sofie er prosjektleder i JM Norway.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *