Malawisk afrofunk på besøk i Norge

 
 

Det malawiske bandet Konkalazi avsluttet nylig sin europaturné under UKM-festivalen i Trondheim, etter å ha vært innom både Spania, Nederland og Sverige på veien. Som gjester på festivalen var de med på å gi den norske landsmønstringen en internasjonal dimensjon, og viste i sine tre opptredener et enormt formidlingsønske som ble særdeles godt mottatt blant entusiastiske deltakere!

 

Se konsertopptakene gjort av UKMs eget fjernsynsteam.

 

Gjennom det de selv kaller afro-funk-infusion, representerer bandet ikke bare fengende og humørsmittende musikk, de bidrar også til opplysningsarbeidet rundt utfordringer som møter unge malawiere, som AIDS-problematikk og sosiale relasjoner, formidlet på stammespråket chichewa.

 

Konkalazi møttes gjennom Music Crossroads Malawi i 2008. Januar 2012 vant de den interregionale finalen i Mosambik hvor alle de fem sørafrikanske Music Crossroads-landene deltok. Premien var en måneds turné i Europa, der Musikk og Ungdom iviterte dem til Norge.

 

5. og 6. juli 2012 møter Konkalazi det norske bandet Svermere til felles konsert i Lilongwe. Les mer om Svermeres opphold i Malawi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *