Nå rekrutterer vi til Verdens Ungdomskor!

 
 

Aksepterer du verdens kulturelle mangfold, og er ivrig etter å lære i et flerkulturelt miljø? Er du ute etter ny profesjonell innsikt og kunnskap som semiprofesjonell sanger, eller i høyere utdanning og klar for å bli ambassadør for verdens ungdomskor? Les videre for å finne ut hvordan du kan bli med i et av verdens beste ungdomskor.

 

1. steg: Opptaksprøve i Norge (jan/feb 2012)

Musikk og Ungdom hjelper deg, i samarbeid med en kordirigent, musikk-/sanglærer eller en annen, med å gjennomføre en opptaksprøve der du bor. Når du er ferdig med opptaksprøven, sender vi den til en internasjonal jury som gjør den siste utvelgelsen. Maks 12 kandidater får sende sitt materiell fra Norge.

Søknadsfrist er 15. februar.

 

2. steg: Internasjonal utvelgelse (mars 2012)

Den internasjonale juryen velger ut de endelige kandidatene, basert på de innsendte opptakene.

 

Høres dette ut som noe for deg? Ta kontakt med oss , så hjelper vi deg med det praktiske i forbindelse med opptaksprøven!

 

 

 

Hva er Verdens Ungdomskor?

Verdens Ungdomskor (World Youth Choir) ble etablert i 1989, og er blitt en av de mest interessante musikkopplevelsene for unge sangere. Hvert år inviterer koret en blanding av gamle og nye sangere til et nytt land for øvelser og påfølgende turné. Halvparten av sangerne er nye i koret, halvparten har vært med før. Nye sangere må gjennom en opptaksprøve for å komme med. Reportoaret spenner fra kjente mesterverk til samtidsmusikk, dirigert av noen av verdens beste kordirigenter. I tillegg til de kunstneriske aspektene ved prosjektet er den personlige utviklingen til deltagerne i fokus. Her møtes mer enn 80 sangere mellom 17 og 26 år fra hele verdenm med en felles interesse for musikk. Nettopp dette aspektet har ført til at koret tidligere har fått UNESCOs tittel “Fyrtårn for Fred”. Koret drives og eies av Jeunesses Musicales International og Europa Cantat.  Du kan lese mer om verdens ungdomskor på deres egen nettside:www.worldyouthchoir.org

sofie
sofie

Sofie er prosjektleder i JM Norway.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *