Verdens Ungdomskor synger for fredsprisvinnerne

 
 

I dag ble det offentliggjort at Verdens Ungdomskor skal synge på Nobelkonserten 11. desember i år. Koret er også invitert til å synge på prisutdelingen i Oslo Rådhus den 10. desember, og skal ha sin egen konsert i Universitetets Aula fredag 9. desember. Sistnevnte er åpent for det allmenne publikum, og billetter kan kjøpes på billettservice.

 

– Sendingen av Nobelkonserten når ut til potensielt 350 millioner husstander i 80-120 land. Regner man tre personer i hver husstand, kan sendingen bli sett av én milliard mennesker, sa fredspriskonsertens presseansvarlig Dag Hvaring til Dagbladet i forbindelse med fjorårets konsert.

 

Les mer om Nobelkonserten her.

 

Verdens Ungdomskor er et av verdens aller beste ungdomskor, og består av fremragende unge sangere fra alle verdenshjørner under ledelse av av noen av verdens fremste kordirigenter. Når koret kommer til Norge i desember, består det av 60 sangere fra over 40 land. Dirigent i Oslo er Grete Pedersen. Foruten musikalske kvaliteter i verdensklasse har Verdens Ungdomskor også et sterkt fokus på den sosiale og interkulturelle dimensjonen ved musikalsk samhandling på tvers av landegrenser, og gjennom dette arbeidet harVerdens Ungdomskor oppnådd UNESCOs ærestittel “Fyrtårn for Fred”.

 

Det er Musikk og Ungdom, i samarbeid med Universitetet i Oslos 200-årsjubileum som inviterer koret til Oslo. Prosjektets hovedsponsor er Bergesens Almennyttige Stiftelse. I tillegg er vi takknemmelige for støtte fra Norsk kulturråd og Skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *