Bevar Kulturløftet!

 
 

På kommende helgs landsmøte i Arbeiderpartiet er det fremmet forslag om å endre fordelingen av tippemidlene: Idretten vil ha mer på bekostning av kulturlivet.

 

Kulturens andel av tippenøkkelen er i dag på 36,5 prosent mens idrettens andel er på 46,5 prosent. Forslaget om å endre fordelingen slik at idretten får 64 prosent og kulturen får 18 prosent er urimelig. Kulturlivet trenger hver av disse 630 millioner kronene for å sikre et levende kulturtilbud, gode oppvekstsvilkår og gode øvingslokaler over hele landet.

Vi unner idretten et løft, men mener dette må skje via statsbudsjettet og ikke gjennom å fullstendig kaste om på pengene som kommer fra tippeoverskuddet. Vi støtter målet om et løft for breddeidretten, barn og unge og integrering men ikke ved å svekke kulturens andel av tippenøkkelen.

 

Kulturnorge mobiliserer. Blir du med?

 

Når kulturnorge mobiliserer, ser vi at vi er mange og sterke. Bli med du også, ved å

bli medlem på Facebooksiden

signer oppropet her

 

Konsekvensene i tall

 

Norsk Rockforbund har tatt frem kalkulatoren og regnet ut hva endringen av tippenøkkelen vil bety for kulturlivet. Les saken her.

 

Disse står bak:

 

Norsk musikkråd, Norges Musikkkorps Forbund, Norsk kulturskoleråd, FolkOrg, Norsk jazzforum, GramArt, Norsk Rockforbund, NASOL, AKKS, UNOF, Ung i Kor, Norske Trekkspilleres Landsforbund, Korpsnett Norge, Musikernes fellesorganisasjon, Musikk i skolen, Ung Kirkesang, Norsk sangerforum, Musikk og Ungdom, Noregs Ungdomslag, Norsk teaterråd, Fellesrådet for kunstfagene i skolen, Norsk Kulturforum, Norges Museumsforbund, Norsk Skuespillerforbund, Folkeakademienes landsforbund, Danse- og teatersentrum, Norsk musikkbibliotekforening, Norsk Kammermusikkforbund, Norges kirkesangforbund, Landslaget Drama i Skolen. Norsk Bluesunion, Norske Kulturbygg, Norsk teater- og orkesterforening, Kulturforbundet, Norsk Revyfaglig Senter, Kunst og design i skolen, Norsk Amatørteaterforbund, Norsk Frilynt Ungdomsforbund, Norske Dansekunstnere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *