Nå konkurreres det i Oslo!

 
 

Nasjonalt Ungdommens Musikkmesterskap 2010 finner sted på Norges musikkhøgskole førstkommende helg (26.-28. november). Både fredag og lørdag spiller deltagerne i Lindemansalen og Levinsalen allerede fra kl. 09.00 om morgenen. Lørdag kl. 18 er det Europeisk konsert og kunngjøring av resultater. Umiddelbart etterpå er det Pizzafest for deltagerne med familier. Påmelding skjer i sekretariatet. Søndag kl. 13.00 er prisvinnerkonsert i Lindemansalen. Da spiller de beste fra fredag og lørdag og det blir utdelt konsertoppdrag og andre premier. Årets musiker skal kåres til slutt i denne konserten.

Ungdommens Musikkmesterskap er en konkurranse i fremførelse av klassisk musikk for alle under 23 år. UMM arrangeres av Norsk kulturskoleråd og Norske Musikklæreres Landsforbund, og er støttet av Musikk og Ungdom. I 2010 er Ungdommens Musikkmesterskap i solistklassene for gitarister, sangere og strykere. Hvert år er det tilbud i duo og ensemble. Mesterskapet består av to runder. Først et regionalt mesterskap der en kan kvalifisere seg til det nasjonale mesterskapet i Oslo. Deltakerne må selv skaffe akkompagnatør dersom det er nødvendig. Alle som deltar spiller for en jury, og det pleier også å være publikum i salen.

Alle deltagerne vil få en skriftlig tilbakemelding på prestasjonen sin fra juryen. Å konkurrere i musikk er en sammensatt prestasjon, hvor blant annel tekniske ferdigheter, musikalsk uttrykk og stilforståelse er en del av de kriterier som danner grunnlaget for juryens endelige helhetsvurdering. Arrangørene ønsker at ditt arbeid fram mot det regionale mesterskapet skal være en positiv utvikling for deg. I denne sammenheng er veien like viktig som målet.

For mer informasjon, se UMMs hjemmeside.


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *