Vel overstått festival

 
 

Den 31. juli til den 2. august skapte 100 av verdens beste unge musikere fordelt på 16 band og artister liv og røre i Trondheim under Olavsfestdagene. I land over hele verden, fra Zimbabwe til Frankrike til Sverige, arrangeres det hvert år nasjonale festivaler for unge musikere tilsvarende Ungdommens kulturmønstring (UKM) i Norge. Disse festivalene får frem noen av de aller beste unge bandene og musikerne disse landene har å by på – enten det er rockeband, jazzgrupper, klassisk-ensembler, hip-hop-crew, Dj-er eller noe helt annet. For første gang i historien ble de beste artistene fra 12 av disse landene, inklusive Norge, samlet i én festival: Imagine 2010 i Trondheim. Og det hele ble en stor suksess!

 

 

I løpet av festivalen ble det holdt 30 konserter fordelt på to scener, i tillegg til workshops og en jam-session. Den første konsertrunden ble avholdt på Trondheim Torg den 31.juli. Her hadde vi strålende vær, og torget var fullstappet med glade og nysgjerrige tilskuere. De neste dagene var avsatt til workshops ledet av Frode Fjellheim. Hovedtemaet for workshopen var komposisjon – Hvordan å lage musikk. Sammen med de profesjonelle musikerne Hildegunn Øiseth, Nils-Olav Johansen, Grete Daling og Carl Haakon Waadeland utdypet Fjellheim temaet gjennom å vise hvordan man kan skape nye ideer og musikk med et utgangspunkt i noe gammelt – og hvordan stemmen kan være et viktig redskap. Imagine-deltagerne utforsket ulike vokalteknikker, improvisasjon og fikk med seg mange nyttige kompositoriske verktøy for videre musikkproduksjon. Det var også Fjellheim med band som innledet Jam-sessionen, hvor musikerne på tvers av de opprinnelige bandsammensettingene improviserte sammen og skapte noen virkelige magiske øyeblikk som fikk frem gåsehuden på oss i Musikk og Ungdom staben.

 

 

Festivalen ble avsluttet den 2. august på rockeklubben Blæst. Her også var det stinn brakke hele kvelden, og det ble en veldig bra stemning ikke minst med hjelp fra utrolig dyktige lyd- og lysmenn. I løpet av kvelden ble det fortært 55 pizzaer backstage, 16 band var på scenen, ca 50 sanger fremført og et lokale som rommer 400 mennesker var stappet med dansende publikum!

 

 

Vi i Musikk i Ungdom ønsker å rette en stor takk til alle musikere, ledsagere, workshop-ledere, samarbeidspartnere og ikke minst alle frivillige som har bidratt til å gjøre Imagine 2010 til en uforglemmelig feiring av ungdom, musikk og sommer!

 

 

Besøk Imagine 2010 sine hjemmesider her

Klikk her for bilder fra festivalen (Fotografer: Elisabeth Fagerland, Vilde Bjørgen)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *