Sanguka fyller Norge med sang

 
 

Arbeiderpartiets stortingsgruppe, treningssenterkjeden SATS, barne- og ungdomsskoler over hele landet, kor fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør og mange, mange andre – alle sammen synger i Sanguka 12.-18. oktober!

 

I uke 42 (12.-18. oktober) setter Sangløftet i gang Sanguka – en dugnad for og feiring av sangen i Norge. Tusenvis av sangere i alle aldre – profesjonelle som amatører – skal synge på fotballstadioner, t-banestasjoner, sykehus, arbeidsplasser og utallige andre steder over hele landet.

 

– «Sanguka viser det enorme mangfoldet av sangaktivitet i Norge, og dette ønsker Sangløftet å støtte opp om. Dette viser et utsnitt av alt den fantastiske sangaktiviteten Norge har å by på for liten og stor, profesjonell og amatør, i byen og på landet» sier Solveig Riiser, prosjektleder for Sangløftet.

 

For øvrig vil Sanguka inneholde en mengde forskjellige aktiviteter: Oslo Musikkråd arrangerer Oslomesterskap i bedrifts-Singstar® i samarbeid med Nordisk Film og PlayStation®, hvor blant annet Arbeiderpartiets stortingsgruppe, treningssenterkjeden SATS og Aktiv Oslo kjemper om heder, ære og staselige premier. I tillegg skal ca. 60 ungdommer skal ta over Stortinget T-banestasjon med beatboxing og improvisert sang. De har fått opplæring av en av Bobby Mcferrins traineer, og skal stå over hele stasjonen i tillegg til å bruke lydanlegget i hele stasjonsområdet.

 

Over hele landet vil også prosjektet «Få sangen ut!» iverksettes, hvor kor over hele Norge flytter øvelsen sin ut av øvingslokalet og synger for folk der de er. Det skal synges på fotballstationer, på bytorg, på sykehus og utallige andre steder, i tillegg til at Troms musikkråd, i samarbeid med konservatoriet i Tromsø, fremfører et «Klagekor», hvor de samler inn klager fra lokalavisene og fremfører dem som korsang.

 

Om Sangløftet

 

Sangløftet er en gave fra Sparebanksstiftelsen DnB NOR, og forvaltes av de to organisasjonene Norsk musikkråd og Musikk og Ungdom. Til sammen fem millioner kroner fordelt over to år bidrar til å løfte sangen i Norge både gjennom sentralt initierte tiltak og gjennom en tilskuddsordning.

 

Til sammen representerer Norsk musikkråd og Musikk og Ungdoms nettverk et stort mangfold av både tradisjonelle og grensesprengende aktører innenfor sangens verden. Disse setter i verk, sammen med andre samarbeidspartnere, en rekke lokale, regionale og nasjonale tiltak i forbindelse med Sangløftet. De tre hovedområdene Kompetanseheving, Opplevelser og Repertoarutvikling skal bidra til nyskapning og styrking av eksisterende virksomhet.

 

Kontakt:

 

Presseansvarlig Eivind Løvdal, 22 00 56 96 / 91 68 03 42 eivind@musikkogungdom.no

Prosjektleder Solveig Riiser, 22 00 56 80/45 29 12 99, solveig@musikkogungdom.no

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *