Quator Tercea gikk til topps i TICC 09

 
 

Trondheim International Chamber Music Competition er en internasjonal konkurranse innen kammermusikk. Den ble arrangert første gang i år 2000 og har fra 2003 blitt arrangert annenhvert år – annenhver gang for pianotrioer og strykekvartetter. TICC støttes av Musikk og Ungdom, og et av spilleoppdragene til førstepremie-vinnerne gis av Musikk og Ungdom i Norge og Tyskland.

 

Konkurransen har unge musikere i fokus, og deltakerne kommer fra hele verden.

 

Dette året var det den franske strykekvartetten Quator Tercea som vant. Tercéa ble stiftet i november 2004 på Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Lyon. Kvartetten er aktive i det franske musikkmiljøet hvor de har konsertert ved en rekke festivaler, og de gjorde tydelig inntrykk under konkurransen i Trondheim.

 

– Vi var aldri i tvil. Quator Tercea hadde høyest score blant juryens medlemmer under hele konkurransen, sier juryformann, Levon Chilingirian i en pressemelding.

 

Også fiolinist og jurymedlem Elise Båtnes var imponert over de fire unge jentene. – De var jevnt gode under hele konkurransen. De har fin samklang og er samtidig dyktige individuelt. Kvartetten formidlet Beethoven like godt som Mendelssohn og Vivaldi, sier Båtnes.

 

Førsteprisen gir, i tillegg til over 100 000 kroner, flere spillejobber på ulike festivaler både i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.  Kvartetten vant også publikumsprisen, som gir dem reengasjement under Trondheim kammermusikkfestival.

 

Engelske Finzi Quartet og EnAccord String Quartet fra Belgia/Nederland delte andreplassen.

 

Trondheim International Chamber Music Competition arrangeres av og under Trondheim kammermusikkfestival.

 

Det er Trondheim kammermusikkfestival som melder dette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *