Fra UKM via Belgia til By:Larm

 
 

By:Larm 2010 har så langt bare plukket ut tre band til å spille på bransjefestivalen i februar. Og blant de tre, finner vi Mhoo fra Vestfold! Dette er gruppen som vant Musikk og Ungdoms Imagine-pris i 2009. Les mer om det her.

 

Mhoo er et lite countryband med medlemmer fra Tønsberg, Sandefjord og Horten der alle medlemmene er 17-18 år. Selv om bandet bare har holdt på i to år har kvartetten har allerede rukket å spille på bl.a Slottsfjell, varma opp for Holly Golightly, i Brüssel og ulike ungdomsarrangementer som f.eks UKM.

 

Musikken er countrypop med sterke innslag av alt annet. Fra spansk pop, blues til god gammel bluegrass. Bandet består av Miriam Kjølen på vokal, gitar og trumpet. Oda Dahl på vokal, gitar og munnspill. Yngvild Flatøy på vokal og kazoo, og Håvard Tanner på kontrabass og el-bass. Bandet opplyser selv at de er inspirert av hverandre, Johnny Cash, Calexico, Manu Chao og Dolly Parton.

 

Mhoo var faktisk det eneste bandet som bragte frem spontan applaus fra årets demojury og vi gleder oss til å se utviklingen til dette bandet. Juryen fikk sterke assosiasjoner til favoritter som Dixie Chicks og First Aid Kit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *